sunnuntai 9. helmikuuta 2014

I'm back!

Onnellista uutta puutarhavuotta ihan ensimmäiseksi!! Meidän nettiyhteys lakkasi toimimasta ja oon ollut monta viikkoa iPhonen netin varassa. Hyvinhän silläkin pärjää,mutta näitä blogipäivityksiä en tosiaankaan ala sillä värkkäämään. Nyt onneksi toimii ja pääsen tännekin taas eläytyyn. Uusia lukijoitakin on hypännyt mukaan kyytiin, tervetuloa :) Ja mitäs muuta, tunnustusta ja haastetta, kiitos vain kovasti Minna ja Karolina! Palaan ensi kerralla tuohon kahvikutsuun, täytyy vähän miettiä ;)

Uusi puutarhavuosi on lähtenyt vauhdilla eteenpäin, helmikuussa jo ollaan eli enää tämä yksi talvikuukausi ja sitten KEVÄT!! Tänään on ollut jo jotenkin niin keväinen fiilis! Pari astetta plussan puolella ja vesi tipahtelee räystäiltä, linnuilla keväinen soundi liverryksissään. Päivällä kierreltiin puutarhaa Lunan kans ja tuli semmonen olo,että JES!!Kohta on kevät ja päästään istutuspuuhiin,IHANAA!!! Vähän otin kuviakin, pää nääs pursuilee jo uusia suunnitelmia...




Lunta on siis todella vähän...Pörröpäätuijat saivat syksyllä seurakseen riippajapaninlehtikuusen.






Alppiruusujen kainalossa värjöttelee kanadanhemlokki






Pihaorjanlaakeri Blue Prince pörhistelee hyvinkin vakuuttavan oloisena.

Saapa nähdä miten mun arkajalat selviää talvesta...Lunta on vieläkin minimaalisen vähän ja pakkasta on valitettavasti ollut pahimmillaan päälle parikymmentä astetta. Jos ne tämän talven kestävät, sitten ne kestävät mitä vain. Ei voi kuin toivoa parasta. Jotenkin on semmonen filosofinen asenne koko hommaan, maailma ei kaadu muutaman kasvin menetykseen.


Siemenluetteloita tuli heti vuodenvaihteen jälkeen ja kerrankin oli ilo huomata, että pystyn hillitsemään itseni. Edellisvuotisia siemeniä on niin paljon, että päätin, etten tilaa nyt mitään. Absolutely nothing. Jotain pakollisia ostan vaikka Bauhausista, heillä on parhaat siemenvalikoimat näillä seuduin.





Keväinen sää innosti  istutuspuuhiin :) Oon pantannut ruukutusta varten muutamaa tulppaaninsipulipussia kellarissa ajatuksena, että myöhemmin istuttamalla saisin ne kukkimaan niin myöhään,että voisin nostaa ruukut ulos kukkivina. Saa nähdä onnistuuko ajoitus. Aikaisemmin olen istuttanut sipulit ruukkuihin marraskuussa ja nehän ovat sitten kukkineet maalis-huhtikuussa.






Ihanainen tyttäreni kävi viime viikonloppuna kotona ja toi tullessaan kauniin kukkakimpun. Tässä tuunattu versio, kun eilen poistin kuihtuneet kukat joukosta.


Varmaan palatte halusta kuulla koirakuulumisiakin :) hyvin on mennyt, eka näyttely käytiin pyörähtämässä kuukausi sitten Kajaanissa. Lenkkimaastona meillä on nyt meren jää, siellä on tilaa juosta ja temmeltää. Emäntäkin pääsee kävelemällä kulkemaan, kun lunta on vain paikka paikoin.













Onkohan tuo kompiainen miten yleinen sana...:) ainakin täällä Oulun seudulla sitä vielä käytetään.











Kaverukset vetoleikin pyörteissä








Näin hyvät kaverit on Lunasta ja kissavanhuksistakin tullut. Joulun aikaan Leevi rupesi kiipeämään koiraportin yli sen ollessa suljettuna, joten nyt ne ovat yhdessä myös kotoa poissa ollessamme.







Mun rakas <3

Mukavaa alkavaa viikkoa viherpeukalot! Koetan seuraavaks vastata tuohon Karolinan haasteeseen ja Sissinghurstiinkin pitäis palata...:)

Spring is in the air, +2C today. Me and Luna walked around the garden, making plans, taking pictures...I celebrated by planting some tulip bulbs I've been saving for pots.
Next week Luna will be 10 months. Last Saturday was her friend, Lempi's, first birthday. They had cake which consists of liver paté and sausages.
Luna and our old cats are also very good friends.
Have a lovely week, everyone!

20 kommenttia:

  1. Kiva että olet palannut, saamme taas nauttia hersyvistä kirjoituksista :)
    Keväthän se on tuota pikaa, varmaan silloin saamme lukea miten sinun arkajalkojen on käynyt..
    Ihana Luna ja kaverit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ahdistavaa,kun netti ei toimi ja olisi niin kiva tehä blogipäivityksiä,ärrinmurrin :( jännitys tiivistyy,mitähän sieltä mahtaa nousta...

      Poista
  2. Kompiainen?
    Tervetuloa takas! Minäkin päätin että yhtään siementä en tilaa, maanisen viime kevään jälkeen :) On vielä itsellä mistä valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kompiainen :) joo,meillä tais vähä mopo keulia viime keväänä :)

      Poista
  3. Raportoihan sitten tulppaanien ja arkajalkojen tilanne, jännä tosiaan nähdä miten tuhoisa tämä talvi sitten lopulta tuleekaan olemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti raporttia tulee.kunhan nyt jotain alkais tapahtumaan!!Nimimerkillä Enminämitenkäänmalttamatonoo...

      Poista
  4. Ihana kun palasit! On ehditty jo kaivata. Minäkin odottelen arkajalkaraporttia, eiköhän ne ihan hyvin pärjää kuitenkin. Hauskat karvakaverit siellä touhuamassa, vipinää riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Saa nähdä miten ovat pärjänneet. Muuten ei varmaan ois mitään hätää,ainoa kova pakkasjakso vain sattui olemaan melkein lumeton eli routa saattoi puraista syvälle...onhan nuo niin ihania,nuo meidän karvaiset perheenjäsenet <3

      Poista
  5. Mukava kuulla sinusta! Odotan jännityksellä uutisia ja kommentteja sipuliruukkuistutuksiesi vaiheista, sitä kun olisi kiva kokeilla itsekin. Ihana kuva kissoista ja koirasta samassa petissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 yhen ruukun jätin tuohon jo heräämään,kun ei kellariin oikein suosiolla enää sopinut.Siinäpä onkin jo tulppaanit nupulla,kohta kuvia :) Koiranhan ei sit alkuunkaan pitänyt meillä päästä edes sohvalle saatikka sänkyyn...hmm...;)

      Poista
  6. Oi miten iloiseksi tulinkaan, kun olet täällä taas <3

    terveisin duunikaverisi S

    VastaaPoista
  7. Hei!
    Minä olen kanssa usein kukittanut maaliskuussa tulppaanit, onpa ikkunalaudat olleet jolloinkin niitä pullollaan. Se on ihana näky lumimaiseman keskellä. Kyllä onnistuu, no problem. Ja ihanat karvalapset :))
    -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat kyllä,semmoinen varaslähtö kesään.Ja jotenkin ne on vieläkin ihanampia itse istutettuina kuin kaupasta valmiina ostettuina..

      Poista
  8. Kevättä on tosiaan ilmassa, linnut laulavat ja vesi tippuu räystäistä. Ja tosiaan vähäinen lumipeite on väistymässä kovaa kyytiä ja paljastaa tulevien kukkapenkkien paikat. Minulla ei kyllä siementilausten kanssa pysynyt kuria, mutta onneksi ei tänä vuonna tarvitsekaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäkelit vain jatkuu,vesi lainehtii nytkin pihalla rapakoissa. Ihanaa <3

      Poista
  9. Ihana Luna! Mukavaa että olet palannut ja ihanaa kevään jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Mukava kun pistäydyit.Pienikin viesti ilahduttaa aina:) Thank you for your visit, welcome back :)